Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ОСВЕТЕНИ ТЕМЕЛИТЕ НА ЦРКВАТА Св.мч.ТАЛАЛЕЈ ВО МЕСНОСТА БИЛЈАНИК

Денес, во месноста Билјаник, населба Горно Оризари се осветија темелите на новата црква посветена на Св.мч.Талалеј.На чинот на осветувањето присуствуваше градоначалникот на општина Новаци, Љубе Кузманоски.Осветувањето на новата црква го изврши Неговото Високопреосвештенство Митрополитот г.Петар.Општина Новаци во рамки на своите можности и надлежности дава придонес во изградбата на овој храм.За многу години!

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content