Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ОПШТИНА НОВАЦИ СО АПЕЛ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ПОЖАРИ

Општина Новаци упатува апел до граѓаните особено во периодот на драстично високи дневни температури и појава на суша за зголемена претпазливост, будност и мобилност се со цел заштита од појава на пожари на отворен простор со препорака:-да не се пали оган на отворен простор и на небезбедни места.-да не се палат стрништа, меѓи и други површини.-да не се фрлаат стаклени и пластични шишиња-да не се врши палење на отпад и друг горлив материјал.-да не се фрлат отпадоци од цигари. Да се внимава при посета на шумите, други пошумени или обраснати локации со препорака да не се користат запаливи материи кои можат да предизвикаат пожар.Како инститиции и поединци, како граѓани да не ги заборавиме нашите обврски и должности да ги сочуваме шумите, нашите бели дробови и природата во целост.Граѓаните доколку забележат сомнителна ситуација на појава на оган и чад веднаш да пријават и да ги известат надлежните служби на телефонскиот број 193.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content