Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Општина Новаци го празнува Свети Атанасиј Велики

Денес е Свети Атанасиј Велики празник на црквата во Новаци. Овој светител е познат како голем борец за за вистинското православие. На овој верски празник присуствував на светата божествена литургија заедно со дел од советниците во Советот на Општина Новаци и општинската админстрација. Како и секоја година така и оваа се делеше лепче со златно крвче, а среќниот добитник односно кумот за следната година е Николче Талевски.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content