Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Одбележан Денот на руската дипломатија

Денес по повод Денот на руската дипломатија, пред споменикот „Руски крст“ во Битола се одржа традиционалната церемонија. Настанот беше организиран од Амбасадата на Руската Федерација и Почесниот конзулат во Битола. На овај паметник со историско значење на чие место во далечната 1903 година бил убиен рускиот Императорски конзул Александр Ростковски во знак на сеќавање положив свежо цвеќе како претставник на Општина Новаци.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content