Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

НОВ АСФАЛТЕН ПАТ ДО С. ТЕПАВЦИ

Благодарение на големите заложби на градоначалникот Љубе Кузманоски жителите на с.Тепавци добија нов асфалтен пат во должина од 3 км .
Станува збор за инвестиција финансирана од Влада на РС Македонија преку Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој .Изградбата и асфалтирањето на овој локален пат е во вредност од 18.901.948 денари, инвеститор е Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој а изведувач на градежните работи е Стентон Градба ДОО Битола.
Финансиската поддршка е по мерката 321 (подобрување на квалитетот на живот во руралните средини) од програмата за финансиска поддршка на руралниот развој .
“После неколку децении жителите на с.Тепавци добија нов асфалтен пат во должина од 3 км.Сега е целосно олеснат пристапот до ова населено место така што го решивме деценискиот проблем на жителите од ова село што овозвоживме инфраструктурно поврзување благодарение на финансиската поддршка од Владата на РС Македонија и Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој .Програмата за рурален развој е одличен пример за тоа како се подобруваат условите за живот во руралните средини .Ние како локална самоуправа подготвуваме бројни инфраструктурни проекти кои се од приоритено значење за локалното население од понеразвиените населени места од нашата општина и максимално ги искористуваме средставата од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој .Ги подобруваме условите за живот и овозможуваме обнова и развој на сите населени места во општина Новаци .”-истакнува градоначалникот Кузманоски

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content