Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Меморандум за соработка и промоција со Ахмет Ќопрулуоглу од Адапазари

Денес градоначалникот на Општина Новаци Стевче Стевановски, потпиша Меморандум за соработка и промоција со Ахмет Коприлиоглу од Адапазари, Сакариа кој е првиот бизнисмен од Турција кој веќе започна постапка за отворање на фирма во Македонија и купување на првата парцела во Индустриската зона во Новаци. Со овој документ Ахмет ќе настапува како промотор на индустриските и економските капацитети со кои располага Општина Новаци кон други заинтересирани инвеститори од Турција.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content