Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

КООРДИНАТИВЕН СОСТАНОК НА КРИЗНИОТ ШТАБ ЗА СОСТОЈБАТА СО ПОЖАРИТЕ НА ТЕРИТОРИЈА НА ОПШТИНА НОВАЦИ

Вечерва во општинската зграда во Новаци се одржа координативен состанок на кој се расправаше за алармантната состојба со пожарите во атарите на селата Рапеш и Маково како најзагрозени од настанатите пожари во овој регион.
На состанокот присуствуваа претставници од општина Новаци ,ЈКП Комунална Хигиена од Новаци ,ДЗС, ЦУК,ТПП од Битола ,Национални шуми,АВА КОТА како и службеници од ПС од Новаци .
Обезбедени се 50 луѓе кои во текот на утрешниот ден во раните утрински часови ќе излезат на терен .Од РЕК Битола излегуваат во пресрет со потешка механизација.
Поради сериозноста и карактерот на пожарите побарана е асистенција од хеликоптер за поинтензивно гасење на пожарот.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content