Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ИЗГРАДЕН Е ПАТОТ ДО МАНАСТИРОТ СВ.ИЛИЈА БРЕН ВО СЕЛО ГРАДЕШНИЦА

Продолжуваме со реализација на проекти за доброто на жителите на Општина Новаци а во насока на подобрување на патната инфраструктура но и економски развој на мариовскиот крај како препознатлива дестинација која изобилува со богато културно, историско и природно наследство интересно за домашни и странски туристи.

Со изградбата на овај пат ќе се овозможи непречено движење на локалното население но и ќе се подобри атрактивноста на овај регион за привлекувањето на туристите.

Изградбата на патот до манастирот Св. Илија Брен во село Градешница Општина Новаци го реализираше во соработка со Центарот за развој на пелагонискиот плански регион преку програмата за Регионален развој на Бирото за регионален развој и МЛС.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content