Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Изградена е бехатон улица во село Градешница

12186596_1087695244587706_4363219801300533459_o

Во мариовското село Градешница направена е реконструкција на улица во должина од 310 метри.

„ На барање на жителите на село Градешница направена е реконструкција на улица во должина од 310 метри односно површина од 850 метри квадратни која е поплочена со бехатон плочки. “ рече Лазар Котевски, градоначалник на општина Новаци.

Средствата за овој градежен зафат се обезбедени со средства од Бирото за регионален развој, а вредноста на проектот изнесува 2,1 милион денари.

Back to top
Skip to content