Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

За прв пат се фрлаше светиот крст и во Паралово

Во манастирот св.Ѓоргија во Паралово се одржа богослужба по повод православниот празник Богојавление Водици.

Отец Дуле Груевски вели дека за прв пат во  фрлен крстот во овој манастир. Според неговите истражувња досега нема сознанија дека на денешен ден се тука се фрлал светиот крст.

Како што соопштуваат од таму по иницијатива на Отец Душко Груевски и тројцата верници Илија Митревски, Антонијо Михајловски, Иванчо Талевски се фрле крстот во манастирскиот базен. Најсреќниот е Илија Митревски.

Со самиот овој чин се започна една нова традиција во овој манастирски комплекс.

 

Back to top
Skip to content