Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Жителите на с.Горно Агларци добиваат нов уреден простор

Започнаа градежните  активности околу реконструкцијата на постоечкиот бунар во село Горно Агларци. Покрај новиот бунар жителите ќе добијат и партерно уредување со модерно хортикултурно уреден простор.

„Започнаа подготвителните работи околу расчистување на теренот и започнување на градежните работи. Просторот ќе биде и партерно уреден. Вкупната инвестиција е во вредност од 480.000 денари а средства се обезбедени од Министерството за животна средина и просторно планирање по договор за обезбедување средства од фосилни горива.“ рече Љубе Кузманоски, градоначалник на општина Новаци.

Изведувач е фирмата ДООЕЛ СКИПИ -Битола

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Back to top