Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Донација од 20 комплети противпожарни одела со комплетна опрема од Словенија

Огнот е добар слуга но лош господар, вели народната изрека.

Токму затоа во чест на Денот на пожарникарите при посетата на збратимената Oпштина Хрпеље Козина, го посетивме доброволното противпожарно друштво ПГД Материја кои за нашите доброволни пожарникари ни донираа 20 комплети противпожарни одела со комплетна опрема.

Им благодариме од се срце затоа што огнената стихија има застрашувачка природна сила која мора да се скроти, а за да се совлада еден таков противник покрај храброста на пожарникарите треба не само знаење, умешност туку и соодветна опрема.

Им го честитаме денешниот ден на сите пожртвувани пожарникари.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content