Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Донација новогодишни пакетчиња за дечињата во Здружението на лица со оштетен вид

Денеска од мое лично име , од името на Општина Новаци и Советот на Општина Новаци, донирав новогодишни пакетчиња за дечињата во Здружението на лица со оштетен вид во кој членуваат 15 жители од Општина Новаци. Се надевам дека овој мал гест ќе им донесе голема радост за Новогодишните и Божиќните празници.На средбата присуствуваа Драгче Брдаровски, претседател на здружението и Лилјана Корлевска, стручен соработник и администратор со кои разговаравме за идните активности, реализација на други заеднички проекти како и проблемите и предизвиците со кои се соочуваат овие лица. Особено беше актуелизирана потребата од ангажирање на лични асистенти кои им се неопходни на лицата со оштетен вид заради остварување на нивните секојдневни активности.Здружението на лица со оштетен вид брои 200 членови а опфаќа 5 општини од регионот:Битола, Демир Хисар, Могила, Новаци и Ресен.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content