Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ВО ОПШТИНА НОВАЦИ ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ЕВРОПА СО ИТАЛИЈАНСКА ДЕЛЕГАЦИЈА

По повод Денот на Европа денеска во Општина Новаци имавме делегација од Република Италија, поточно претставници од здружението Armata d ’Oriente .

Заеднички во знак на помирување и сеќавање на жртвите од Прва светска војна кои се бореле и загинале на Македонскиот фронт, го посетивме споменикот во с.Брод и положивме свежо цвеќе.

Разменивме идеи за можна соработка во насока на развој на меморијалниот туризам во Општина Новаци.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content