Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ваучери за зелена нафта во општина Новаци

Денеска почна распределбата на персонализираните картички во дисперзираната канцеларија на МЗШВ ПЕ Битола во општина Новаци .
Раководителот на МЗШВ ПЕ Битола Методија Илиевски учествуваше во доделувањето на картичките за “зелена нафта”
Илиевски ги запозна земјоделците во однос на воведувањето на мерката “зелена нафта” како и за придобивките од истата мерка .Разговараше за актуелните проблеми со кои се соочуваат земјоделците , исплатата на субвенциите и тн.
Со мерката “зелена нафта” се враќаат 200 милиони денари назад кај земјоделците , се намалуваат производствените трошоци во насока на подобрување и градење на поодржлив агро-сектор .
Преку оваа мерка значително се помага буџетот на секој земјоделец во поглед на поголеми приходи за секое земјоделско семејство и повеќе можности за развој на земјоделското стопанство.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content