Termo46

Author's details

Date registered: November 30, -0001

Latest posts

  1. Апел за почитување на мерките и протоколите за заштита од Ковид-19 — September 18, 2020
  2. ЗА СЕКОЕ ПРВАЧЕ ВО ОПШТИНА НОВАЦИ ПО 5.000 ДЕНАРИ ВО СТАРТОТ НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА — September 14, 2020
  3. НАБАВЕНИ ДВЕ ТРАНСПОРТНИ ВОЗИЛА МИНИБУС И КОМБЕ ЗА ПОТРЕБИТЕ НА ОПШТИНА НОВАЦИ — September 11, 2020
  4. Општина Новаци инвестира во нова комунална механизација — September 10, 2020
  5. ТРАДИЦИОНАЛНО СО ПОЧИТУВАЊЕ НА СИТЕ МЕРКИ И ПРОТОКОЛИ СЕ ОДРЖА ФЕСТИВАЛОТ ИЗБОР НА ЛЕТЕН ФОЛК-ХИТ 2020 ВО НОВАЦИ — August 27, 2020

Most commented posts

  1. Општина Новаци со оригинална идеа за заживување на Мариово — 2 comments
  2. Ученици од ЦОУ„Гоце Делчев’ од Битола во посета на општина Новаци — 1 comment
  3. Општина Новаци домаќин на “Трите прасина и Дедо Мраз” — 1 comment

Author's posts listings

Sep 18

Апел за почитување на мерките и протоколите за заштита од Ковид-19

АПЕЛ ЗА ПОЧИТУВАЊЕ НА МЕРКИТЕ И ПРОТОКОЛИТЕ ЗА ЗАШТИТА ОД КОВИД-19 ПРЕД ГОЛЕМИОТ ПРАЗНИК РОЖДЕСТВО НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА ВО НОВАЦИ Манастирот Рождество на Пресвета Богородица во с.Новаци се подготвува за одбележување на големиот христијански празник –Мала Богородица. Оваа година имајќи ја во предвид состојбата со коронавирусот, манастирската слава Рождество на Пресвета Богородица ќе се одржи …

Continue reading »

Sep 14

ЗА СЕКОЕ ПРВАЧЕ ВО ОПШТИНА НОВАЦИ ПО 5.000 ДЕНАРИ ВО СТАРТОТ НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

Советот на Општина Новаци донесе Одлука за одобрување на финансиски средства во висина од 5.000 денари –бруто износ на родителите на деца запишани во 1-во одделение во централното ООУ “Славко Лумбарковски” во Новаци и подрачните училишта во општина Новаци за учебната 2020/2021 година.

Sep 11

НАБАВЕНИ ДВЕ ТРАНСПОРТНИ ВОЗИЛА МИНИБУС И КОМБЕ ЗА ПОТРЕБИТЕ НА ОПШТИНА НОВАЦИ

Денес во посета на општина Новаци беше министерот за локална самоуправа г-дин Горан Милевски каде заедно со градоначалникот Љубе Кузманоски и директорот на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион г-дин Гого Видимче направија увид во набавките кои се реализирани со средства од Министерството за локална самоуправа преку Бирото за рамномерен регионален развој, Центарот за …

Continue reading »

Sep 10

Општина Новаци инвестира во нова комунална механизација

Во периодот од неполни три години локална власт, Општина Новаци инвестира во современа сопствена механизација со цел подобрување и успешно сервисирање на услугите и обврските кон граѓаните. -Сето ова што го имаме е резултат на домаќинско, одговорно и посветено работење во интерес на граѓаните на Општина Новаци, рече на денешната прес конференција градоначалникот Љубе Кузманоски, …

Continue reading »

Aug 27

ТРАДИЦИОНАЛНО СО ПОЧИТУВАЊЕ НА СИТЕ МЕРКИ И ПРОТОКОЛИ СЕ ОДРЖА ФЕСТИВАЛОТ ИЗБОР НА ЛЕТЕН ФОЛК-ХИТ 2020 ВО НОВАЦИ

Во манастирскиот комплекс Рождество на Пресвета Богородица во Новаци, традиционално се одржа Фестивалот за избор на летен фолк хит за 2020 година, во организација на Здружение за мода ПИКСИ СТУДИО-Новаци и ИН-ТВ продукција и сателитска телевизија, а под покровителство на градоначалникот Љубе Кузманоски и Општина Новаци.

Aug 20

ВТОРА ФАЗА ОД ПРЕВЕНТИВНА СИСТЕМСКА ДЕЗИНСЕКЦИЈА ЗА УНИШТУВАЊЕ НА КОМАРЦИТЕ НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА НОВАЦИ

Согласно Законот за заштита на населението од заразни болести и препораките на Министерството за здравство на РСМ, а врз основа на одлуката на Советот на Општина Новаци за спроведување на превентивна системска дезинсекција на територијата на Општина Новаци како општа противепидемијска мерка, ЈЗУ Центар за јавно здравје –Битола ЌЕ ИЗВЕДЕ СИСТЕМСКА ДЕЗИНСЕКЦИЈА СО ЦЕЛ УНИШТУВАЊЕ …

Continue reading »

Aug 19

ЗАПОЧНА ТАМПОНИРАЊЕТО НА ПОЛСКИТЕ ПАТИШТА ВО ОПШТИНА НОВАЦИ

Во тек е тампонирање на полските патишта на територија на општина Новаци согласно програмата за изградба и одржување на полски патишта за 2020 година.

Aug 13

санација на локален пат кој води до с.Зовиќ

Во тек се градежни работи на санација на локален пат ( премин за суводолица-газилиште) кој води до с.Зовиќ. Изведувач на градежните работи е ЈКП Комунална Хигиена од Новаци. #ОпштинаНоваци во служба на граѓаните.

Aug 12

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ТОАЛЕТИ И НОВА ОГРАДА ВО ЦОУ СЛАВКО ЛУМБАРКОВСКИ

Пред стартот на новата учебна година во централното основно училиште Славко Лумбарковски во с.Новаци во тек се градежни работи за реконструкција на тоалети во малото училиште како и замена на старата дотраена ограда со нова .

Jul 30

Се гради коритото на поројот во Гермијан

Започнаа градежните активности за уредување на коритото од поројот во населеното место Гермијан (трети дел од км 1+152,10 до км 1+492,10).

Older posts «

css.php