Daily Archive: September 21, 2020

Sep 21

Со почитување на протоколите, Новаци традиционално го чествува празникот Рождество на Пресвета Богородица

Во бисерот на Пелагонија, манастирот Рождество на Пресвета Богородица  со Вечерна богослужба со која чиноначалствуваше митрополиот г.Петар, започна чествувањето на празникот на Раѓањето на Мајката Божја. И оваа година, во услови на пандемија, кога човештвото е исправено пред новото искушение, продолжи традицијата на чествување на големиот празник Рождество на Пресвета Богородица во истоимениот храм во село Новаци …

Continue reading »

Sep 21

РОЖДЕСТВО НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА- ПРАЗНИЧНА ВЕЧЕРНА БОГОСЛУЖБА ВО СЕЛО НОВАЦИ

На 20.09.2020г, во предвечерието на празникот на Раѓањето на Мајката Божја, Пресвета Богородица, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, отслужи празнична Вечерна богослужба во храмот посветен на овој празник, во село Новаци.

css.php