Monthly Archive: August 2020

Aug 27

ТРАДИЦИОНАЛНО СО ПОЧИТУВАЊЕ НА СИТЕ МЕРКИ И ПРОТОКОЛИ СЕ ОДРЖА ФЕСТИВАЛОТ ИЗБОР НА ЛЕТЕН ФОЛК-ХИТ 2020 ВО НОВАЦИ

Во манастирскиот комплекс Рождество на Пресвета Богородица во Новаци, традиционално се одржа Фестивалот за избор на летен фолк хит за 2020 година, во организација на Здружение за мода ПИКСИ СТУДИО-Новаци и ИН-ТВ продукција и сателитска телевизија, а под покровителство на градоначалникот Љубе Кузманоски и Општина Новаци.

Aug 20

ВТОРА ФАЗА ОД ПРЕВЕНТИВНА СИСТЕМСКА ДЕЗИНСЕКЦИЈА ЗА УНИШТУВАЊЕ НА КОМАРЦИТЕ НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА НОВАЦИ

Согласно Законот за заштита на населението од заразни болести и препораките на Министерството за здравство на РСМ, а врз основа на одлуката на Советот на Општина Новаци за спроведување на превентивна системска дезинсекција на територијата на Општина Новаци како општа противепидемијска мерка, ЈЗУ Центар за јавно здравје –Битола ЌЕ ИЗВЕДЕ СИСТЕМСКА ДЕЗИНСЕКЦИЈА СО ЦЕЛ УНИШТУВАЊЕ …

Continue reading »

Aug 19

ЗАПОЧНА ТАМПОНИРАЊЕТО НА ПОЛСКИТЕ ПАТИШТА ВО ОПШТИНА НОВАЦИ

Во тек е тампонирање на полските патишта на територија на општина Новаци согласно програмата за изградба и одржување на полски патишта за 2020 година.

Aug 13

санација на локален пат кој води до с.Зовиќ

Во тек се градежни работи на санација на локален пат ( премин за суводолица-газилиште) кој води до с.Зовиќ. Изведувач на градежните работи е ЈКП Комунална Хигиена од Новаци. #ОпштинаНоваци во служба на граѓаните.

Aug 12

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ТОАЛЕТИ И НОВА ОГРАДА ВО ЦОУ СЛАВКО ЛУМБАРКОВСКИ

Пред стартот на новата учебна година во централното основно училиште Славко Лумбарковски во с.Новаци во тек се градежни работи за реконструкција на тоалети во малото училиште како и замена на старата дотраена ограда со нова .

css.php