Monthly Archive: June 2020

Jun 12

Асфалтиран е дворот од манастирот Св.Климент Охридски

Реализирано уште едно барање од жителите на с.Гермијан. ⛪️Асфалтиран е дворот од манастирот Св.Климент Охридски #ОпштинаНоваци #ИнфраструктураЗаСите!

Jun 11

ИЗГРАДБА НА СЕКУНДАРНА ФЕКАЛНА КАНАЛИЗАЦИОНА МРЕЖА ВО НОВАЦИ

Иако пандемијата со коронавирусот во голема мера ги забави некои активности, сепак општина Новаци не се откажува од реализацијата на своите зацртани и планирани проекти .Градежните активности продолжуваат со изведба и тоа со забрзана динамика, почитувајќи ги мерките за заштита.

Jun 10

СИСТЕМСКА ДЕРАТИЗАЦИЈА НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА НОВАЦИ

Согласно Законот за заштита на населението од заразни болести, а врз основа на одлуката на Советот на Општина Новаци и решението на ДСЗИ за спроведување на вонредна превентивна систематска дератизација на територијата на Општина Новаци, како општа противепидемиска мерка, екипа од ЈЗУ Центар за јавно здравје -Битола на ден 08.06.2020год спроведе активности на теренот во …

Continue reading »

Jun 04

Санирани се банкините од локалниот пат Новаци-Рибарци во должина од 2.5 км.

Санирани се банкините од локалниот пат Новаци-Рибарци во должина од 2.5 км.

Jun 04

19 ГОДИНИ ОД ЗАГИНУВАЊЕТО НА БРАНИТЕЛИТЕ КАЈ ГАЈРЕ

Изминаа 19 години од немилиот настан кога тројца воени резервисти меѓу кои и Пеце Матичевски по потекло од Новаци, припадници на баталјонот на Воената полиција од Битолскиот Корпус, загинаа на 5 јуни 2001 година, во близина на селото Гајре.

Jun 04

Санирани се банкините од локалниот пат Новаци-Рибарци во должина од 2.5 км.

Санирани се банкините од локалниот пат Новаци-Рибарци во должина од 2.5 км.

Jun 04

ЗАПОЧНА АСФАЛТИРАЊЕТО НА ЛОКАЛНИ УЛИЦИ ВО 17 НАСЕЛЕНИ МЕСТА ВО ОПШТИНА НОВАЦИ

Деновиве интензивно се работи на асфалтирање на локалните патишта и улици на територијата на општина Новаци согласно Програмата која е донесена од Советот за тековната 2020 година. И покрај кризата со коронавирусот градежните активности продолжуваат со забрзана динамика при што се почитуваат мерките за заштита.

Jun 03

Продолжуваат инфраструктурните зафати во општина Новаци

Градиме инфраструктура за сите во секое населено место во општина Новаци. ✅Асфалтираме локални улици и патишта во 17 населени места во општина Новаци.

» Newer posts

css.php