Daily Archive: June 10, 2020

Jun 10

СИСТЕМСКА ДЕРАТИЗАЦИЈА НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА НОВАЦИ

Согласно Законот за заштита на населението од заразни болести, а врз основа на одлуката на Советот на Општина Новаци и решението на ДСЗИ за спроведување на вонредна превентивна систематска дератизација на територијата на Општина Новаци, како општа противепидемиска мерка, екипа од ЈЗУ Центар за јавно здравје -Битола на ден 08.06.2020год спроведе активности на теренот во …

Continue reading »

css.php