Daily Archive: June 4, 2020

Jun 04

Санирани се банкините од локалниот пат Новаци-Рибарци во должина од 2.5 км.

Санирани се банкините од локалниот пат Новаци-Рибарци во должина од 2.5 км.

Jun 04

19 ГОДИНИ ОД ЗАГИНУВАЊЕТО НА БРАНИТЕЛИТЕ КАЈ ГАЈРЕ

Изминаа 19 години од немилиот настан кога тројца воени резервисти меѓу кои и Пеце Матичевски по потекло од Новаци, припадници на баталјонот на Воената полиција од Битолскиот Корпус, загинаа на 5 јуни 2001 година, во близина на селото Гајре.

Jun 04

Санирани се банкините од локалниот пат Новаци-Рибарци во должина од 2.5 км.

Санирани се банкините од локалниот пат Новаци-Рибарци во должина од 2.5 км.

Jun 04

ЗАПОЧНА АСФАЛТИРАЊЕТО НА ЛОКАЛНИ УЛИЦИ ВО 17 НАСЕЛЕНИ МЕСТА ВО ОПШТИНА НОВАЦИ

Деновиве интензивно се работи на асфалтирање на локалните патишта и улици на територијата на општина Новаци согласно Програмата која е донесена од Советот за тековната 2020 година. И покрај кризата со коронавирусот градежните активности продолжуваат со забрзана динамика при што се почитуваат мерките за заштита.

css.php