Monthly Archive: June 2020

Jun 26

ОПШТИНА НОВАЦИ ЛИДЕР ПО ВРЕДНОСТА НА ЈАВНИ НАБАВКИ ПО ЖИТЕЛ

Според најновите истражувања на Центарот за граѓански комуникации, со поддршка од американскиот народ преку Агенцијата на САД за меѓународен развој(УСАИД), општина Новаци е лидер во руралните општини по вредност на јавните набавки по жител.Ако во 2018 година општината потрошила 291 евро на јавни набавки по жител, во 2019година има зголемување на вредноста и тоа 488 …

Continue reading »

Jun 23

НОВ ПОВЕЌЕНАМЕНСКИ ОБЈЕКТ ВО с.ДАЛБЕГОВЦИ

Општина Новаци продолжува со реализација на планираните активности согласно предвидената динамика но и во согласност со препораките за работа во услови на пандемија предизвикана од коронавирус. ✅Реализирано уште едно барање од страна на жителите од с.Далбеговци .

Jun 22

АКЦИЈАТА ГРАЃАНИТЕ ЗА ОПШТИНАТА И ОПШТИНАТА ЗА ГРАЃАНИТЕ ПРОДОЛЖУВА

Денес, како и минатата недела продолжи координираната акција за чистење и одржување на патните правци низ Општина Новаци кои водат кон Мариовскиот крај.

Jun 21

КАПИТАЛНИ ИНФРАСТРУКТУРНИ ИНВЕСТИЦИИ ЗА РАЗВОЈ НА ОПШТИНА НОВАЦИ

Почитувани граѓани, За периодот од две и пол години локална власт која Вие граѓаните на општина Новаци ни ја доверивте ќе зборуваме само за успех и реализирани проекти. Вложивме се, сите ресурси максимално ги ангажиравме за да кажеме –Да, ни работиме, ние ја градиме нашата општина која заслужува да биде европска урбана средина со задоволни …

Continue reading »

Jun 20

ОПШТИНА НОВАЦИ ИНВЕСТИРА ВО ПОДИГНУВАЊЕ НА ПАРКОВИ

Општина Новаци во континуитет работи во подобрување на условите за живеење во сите населени места.Пример за тоа се и инвестициите во подигнување на паркови со кои во изминатите години целосно се промени сликата за општина Новаци .

Jun 18

ОПШТИНА НОВАЦИ ИНВЕСТИРА ВО ПРЕДУЧИЛИШНОТО И ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

Паралелно со инвестициите во инфраструктурата,инвестираме во предучилишното и основното образование, овозможувајќи подобра иднина за нашите најмлади и за целото општество.Вложуваме во иднината на нашите деца за правилен ран детски развој и квалитетен образовен систем.

Jun 16

АСФАЛТИРАНИ УЛИЦИ ВО ПОВЕЌЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА

Градиме нова патна инфраструктура во секое населено место и го исполнуваме дадениот збор. Општина Новаци за граѓаните!

Jun 15

ВЛОЖУВАМЕ ВО ПОДОБРУВАЊЕ НА УСЛОВИТЕ ЗА ПРАВИЛЕН И КВАЛИТЕТЕН РАЗВОЈ НА ДЕЦАТА ОД ОПШТИНА НОВАЦИ

Децата се нашето најголемо богатство и тие се темел на нашата иднина. Вложуваме во подобрување на условите за правилен и квалитетен развој на децата од општина Новаци .

Jun 15

КООРДИНИРАНА АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА РЕГИОНАЛНИОТ ПАТ РАПЕШ-СТАРАВИНА ОД СТРАНА НА МЕШТАНИТЕ НА ОКОЛНИТЕ СЕЛА СО ПОМОШ НА ЈКП ОД ОПШТИНА НОВАЦИ

Ова е најдобар пример како граѓаните си ја сакаат Општината, а и таа нив. Откако граѓаните на овие неколку села што ги поврзува овој патен правец 12 години слушаа празни ветувања за изградба на регионалниот пат Рапеш-Старавина, конечно тоа се случи и стана јаве како резултат на правилните политики на локалната власт и силните заложби …

Continue reading »

Jun 14

АСФАЛТИРАЊЕ НА ЛОКАЛНИ УЛИЦИ ВО С.ЖИВОЈНО

Ниту едно населено место во општина Новаци нема да биде заборавено и запоставено. Се гради насекаде.Се реализираат барањата на граѓаните во секое населено место .

Older posts «

css.php