Daily Archive: May 12, 2020

May 12

Поставен крстот донација од Здружението на ветерани на Франција во с. Брод

Со серија активности привршува проектот „ Мир и сеќавање, екологија и управување со отпад“ кој општина Новаци го реализира во партнерство со Алда, општина Коломбел , Франција и Министерство за надворешни работи на Р.Франција.

May 12

НОВОТО ЛЕД УЛИЧНО ОСВЕТЛУВАЊЕ ДАДЕ ПОНИСКИ СМЕТКИ ЗА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА

Со целосната реализација на Проектот за модернизација на системот за јавно улично осветлување, преку финансисрање, реконструкција, управување, одржување и развој на јавното осветлување во општина Новаци , односно со замената на постоечките натруимови и живини светилки со нови ЛЕД светилки, општина Новаци на месечно ниво заштедува повеќе од 100.000 денари на сметките за електрична енергија …

Continue reading »

css.php