Monthly Archive: May 2020

May 26

Се укинува забраната за движење

Почитувани граѓани, Врз основа на анализите и препораките на Комисијата за заразни болести, Владата ги донесе следните одлуки; ▶️ Од утре, 27 мај, целосно престанува “полицискиот час”. ▶️ Од четврток, 28 мај отпочнуваат со работа угостителските објекти по протокол за нивна работа во отворените делови, односно терасите на овие објекти, а работата во затворените делови и во …

Continue reading »

May 20

Градоначалниците Гулевска и Кузманоски на онлајн средба со младите од Интерактив

Здружението за меѓународна младинска соработка ИНТЕРАКТИВ – Битола во рамките на проектот: „Примена на ИТ алатки за комуникација во функција на психо-социјална поддршка и мотивација на младите луѓе во руралните средини во Пелагонискиот регион во време на Ковид 19“ ја реализира интерактивната онлајн работилница на тема: Стратегии за справување со стресот во време на пандемија и …

Continue reading »

May 14

Протокол за организација на работни состаноци

Протокол за организација на работни состаноци, обуки, курсеви и семинари, дел од Планот за намалување на рестриктивните мерки за спречување на ширење на коронавирусот. Повеќе на 👉 vlada.mk/protokoli-koronavirus

May 13

ИЗРАБОТЕНА ТЕХНИЧКА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ТРИ ЛОКАЛНИ УЛИЦИ

Во рамки на Проектот за подобрување на општинските услуги (МСИП), финансиран со заем од Меѓународната банка за обнова и развој-Светска банка, Општина Новаци доби изработена комплетна техничка документација за реконструкција на три улици во општина Новаци.

May 12

Поставен крстот донација од Здружението на ветерани на Франција во с. Брод

Со серија активности привршува проектот „ Мир и сеќавање, екологија и управување со отпад“ кој општина Новаци го реализира во партнерство со Алда, општина Коломбел , Франција и Министерство за надворешни работи на Р.Франција.

May 12

НОВОТО ЛЕД УЛИЧНО ОСВЕТЛУВАЊЕ ДАДЕ ПОНИСКИ СМЕТКИ ЗА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА

Со целосната реализација на Проектот за модернизација на системот за јавно улично осветлување, преку финансисрање, реконструкција, управување, одржување и развој на јавното осветлување во општина Новаци , односно со замената на постоечките натруимови и живини светилки со нови ЛЕД светилки, општина Новаци на месечно ниво заштедува повеќе од 100.000 денари на сметките за електрична енергија …

Continue reading »

May 08

Функцијата носи и морална одговорност.

Во овој кризен период, ние, избраните функционери од граѓаните ја имаме таа морална обврска да покажеме солидарност и хуманост. Како што најавив така и постапив, одговорно и достојно разликата од мојата плата до 14.500 денари за месец април ја уплатив на сметката на Солидарниот фонд за справување со Ковид-19. Да останеме посветени до крај во …

Continue reading »

May 07

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО ОПШТИНА НОВАЦИ

Дарувањето крв е одраз на хуманоста и спасувањето на нечиј живот . Потребата од вакво хумано дело масовно е препознаена од граѓаните на општина Новаци .

May 04

СО НОВАТА МЕХАНИЗАЦИЈА ДО НАВРЕМЕНО И КВАЛИТЕТНО СЕРВИСИРАЊЕ НА УСЛУГИТЕ КОН ГРАЃАНИТЕ

Инвестирањето во нова и суфистицирана механизација и опрема значи и квалитетно сервисирање на услугите на граѓаните.

May 04

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО ОПШТИНА НОВАЦИ !

Општина Новаци во соработка со Институтот за трансфузиона медицина од Скопје и Црвениот крст на Р С Македонија , ја организира првата крводариделска акција која ќе се одржи на 07 Мај 2020г(четврток) во период од 09,00 до 15,00 часот во просториите на општинската зграда (општинска сала- I кат).

Older posts «

css.php