Daily Archive: April 23, 2020

Apr 23

Намалувањето на рестриктивните мерки

Намалувањето на рестриктивните мерки значи дека се зголемува нашата лична одговорност и за наша и за заштита на луѓето околу нас. ✅Таква мерка е задолжителното држење растојание од 2 метри од лицата околу нас на затворени и отворени простори.

Apr 23

Задолжително носење на лична заштитна опрема

Од денес е задолжително носење на лична заштитна опрема за носот и устата која може да биде: респираторна маска, хируршка маска за еднократна употреба, текстилна маска за повеќекратна употреба, памучна марама или шал, бандана и слично.

css.php