Daily Archive: April 11, 2020

Apr 11

ЗАПОЧНА ВТОРАТА ФАЗА ОД ОПЕРАТИВНИОТ ПЛАН ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЈА

Општина Новаци и ЈКП “Комунална Хигиена” од 08.04.2020г ја започнаа втората фаза од оперативниот план за дезинфекција на јавни површини ,објекти ,урбана опрема,фрекфрентни места и пешачки патеки. Активноста е дел од сетот превентивни мерки за заштита на населението од коронавирусот донесени од Општинскиот кризен штаб со кој раководи градоначалникот Кузманоски.

css.php