Monthly Archive: April 2020

Apr 26

ПРОЛЕТНА ОФАНЗИВА ЗА УРЕДУВАЊЕ НА ЈАВНОТО ЗЕЛЕНИЛО И ОДРЖУВАЊЕ НА ЈАВНАТА ЧИСТОТА

И во време на пандемија ,во недела, за време на полициски час ,кога сите остануваат дома,Општина Новаци заедно со екипи од ЈКП Комунална Хигиена од Новаци остануваат силно посветени на одржувањето на јавната чистота ,сервисирње на граѓаните и уредување на јавното зеленило .

Apr 23

Намалувањето на рестриктивните мерки

Намалувањето на рестриктивните мерки значи дека се зголемува нашата лична одговорност и за наша и за заштита на луѓето околу нас. ✅Таква мерка е задолжителното држење растојание од 2 метри од лицата околу нас на затворени и отворени простори.

Apr 23

Задолжително носење на лична заштитна опрема

Од денес е задолжително носење на лична заштитна опрема за носот и устата која може да биде: респираторна маска, хируршка маска за еднократна употреба, текстилна маска за повеќекратна употреба, памучна марама или шал, бандана и слично.

Apr 18

ВЕЛИГДЕНСКА ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА НОВАЦИ, ЉУБЕ КУЗМАНОСКИ ДО ХРИСТИЈАНСКИТЕ ВЕРНИЦИ

Почитувани верници од христијанска вероисповед! Почитувани сограѓани! Живееме тешки денови, период во кој животот на луѓето е во сериозна опасност насекаде во светот, па и кај нас. Годинава, за жал, овој голем и светол празник Великиот ден – Воскресение Христово ќе го дочекаме во поинаква атмосфера, обременети со заканата од КОВИД-19 што налага и промена …

Continue reading »

Apr 16

Известување до граѓаните на Општина Новаци

📣Општинскиот кризен штаб и Оперативниот штаб од општина Новаци стојат на располагање на сите граѓани од општина Новаци ,вклучувајќи ги и земјоделците кои немаат дозволи за движење на територија на општина Новаци за време на полицискиот час во деновите од Петок(17.04.2020) од 16:00ч до Вторник(21.04.2020) 05:00ч. Општински Кризен Штаб-Новаци Оперативен Штаб ☎Контакт:078/282-388 👉Доставата на најнеопходните …

Continue reading »

Apr 13

Дезинфекција во секое населено место во општина Новаци

Сите да го дадеме својот придонес,граѓаните со почитување на мерките и препораките за заштита на нивното здравје , а ние , институциите со исполнување на нашите обврски во одржувањето на јавната хигиена и другите мерки за заштита од корона вирусот.

Apr 13

Информација за електронска платформа pomagame.mk

Почитувани,  Лансирана е новата веб страница www.pomagame.mk!  На неа се поставени информации од сите општини со краток опис за услугите што ги нудат во услови на КОВИД 19, како и кратка видео обука за сите ангажирани лица.

Apr 11

ЗАПОЧНА ВТОРАТА ФАЗА ОД ОПЕРАТИВНИОТ ПЛАН ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЈА

Општина Новаци и ЈКП “Комунална Хигиена” од 08.04.2020г ја започнаа втората фаза од оперативниот план за дезинфекција на јавни површини ,објекти ,урбана опрема,фрекфрентни места и пешачки патеки. Активноста е дел од сетот превентивни мерки за заштита на населението од коронавирусот донесени од Општинскиот кризен штаб со кој раководи градоначалникот Кузманоски.

Apr 10

Известување за земјоделци

Apr 10

Известување

Older posts «

css.php