Daily Archive: March 30, 2020

Mar 30

По повод 30-ти Март , празникот на општина Новаци, свежо цвеќе на гробот на бранителот Пеце Матичевски

По повод 30-ти Март , празникот на општина Новаци , делегација од општината предводена од градоначалникот Љубе Кузманоски положи свежо цвеќе на гробот на бранителот Пеце Матичевски од с.Новаци кој загина во конфликтот во 2001 година.

Mar 30

Празникот на општина Новаци и патронeн празник на ЦОУ “Славко Лумбарковски”

Денес, по повод празникот на општина Новаци и патрониот празник на ЦОУ “Славко Лумбарковски”, пред бистата на патронот цвеќе положија делегација од општина Новаци предводена од градиначалникот Љубе Кузманоски и делегација од самото училиште предводена од директорот Илче Соклевски.

Mar 30

24 ГОДИНИ ОПШТИНА НОВАЦИ

Почитувани сограѓани, Општина Новаци опстојува 24 години и за ова време се изгради како вистинска движечка сила за поубав и поквалитетен живот за сите нас. 30-ти Март претставува посебен ден за општината и значаен за сите нас кои заеднички придонесуваме за развој и унапредување на нашата општина.

Mar 30

Превентивни мерки на територијата на општина Новаци

Почитувани жители на општина Новаци, за превенција на ширењето на COVID-19 (корона вирусот), општина Новаци воведе превентивни мерки, кои можете да ги најдете ТУКА. Ве молиме, почитувајте ги сите мерки и препораки на Владата како и сите мерки и препораки на општината.

Mar 30

Почитувај ги мерките, заштити се. Седи дома!

css.php