Daily Archive: March 27, 2020

Mar 27

ОПШТИНА НОВАЦИ ПРОДОЛЖУВА СО ПРЕВЕНТИВНИТЕ МЕРКИ

Екипи од ЈКП “Комунална Хигиена” од Новаци во соработка со општина Новаци извршија вондредна дезинфекција на јавни површини,јавни установи,детски игралишта,продавници,урбана опрема ,автобуски постојки и други објекти на територија на општина Новаци. Овие активности се со цел да се подигне нивото на јавната хигиена и да се заштити здравјето на граѓаните од ширењето на коронавирусот. Колку …

Continue reading »

Mar 27

❗️❗️ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ❗️❗️

  📣Во врска со Одлуката на Владата за проширување на забраната за движење за време на викенд деновите во сабота и недела од 16:00 часот до 05:00 часот ,се известуваат 👩‍🌾👨‍🌾земјоделците што одгледуваат раноградинарски култури и имаат неодложни активности поврзани со производтсвото во пластеници дека се изземени од забраната за движење за време на полициски час …

Continue reading »

css.php