Daily Archive: March 19, 2020

Mar 19

Превентивни мерки на територијата на општина Новаци

Mar 19

ПРЕВЕНТИВНИ МЕРКИ НА ТЕРИТОРИЈА НА ОПШТИНА НОВАЦИ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ШИРЕЊЕ НА COVID-19 (Корона вирус)

Врз основа на препораките на Министерството за здравство и Владата на Република Северна Македонија по основ за превземање на дополнителни локални мерки и активности за превенција од ширење на Covid-19 (Корона вирус) и прогласувањето на вонредна состојба на територија на Република Северна Македонија, Општина Новаци ги се предлага следните ПРЕВЕНТИВНИ МЕРКИ:👇

Mar 19

ОПШТИНА НОВАЦИ СО СКРАТЕНО РАБОТНО ВРЕМЕ ДО 14:00 ЧАСОТ

Имајќи го предвид развојот на состојбите и сериозната опасност од ширењето на Ковид-19 (корона вирусот) во нашата земја, Општина Новаци ги известува граѓаните дека администрацијата и сите надлежни служби на општина Новаци од утре(петок) 20.03.2020 година до 24.03.2020 година ќе работат по скратено работно време , од 08:30 до 14:00 часот со редуцитран број на …

Continue reading »

Mar 19

Општина Новаци продолжува со внимателно следење на ситуацијата со коронавирусот на локално ниво

Општина Новаци продолжува со внимателно следење на ситуацијата со коронавирусот на локално ниво , за што се превземаат и дополнителни мерки и активности за поголема заштита од ширење на вирусот .

css.php