Daily Archive: March 10, 2020

Mar 10

Краток филм за “Уметникот од фронтот”

Во општинската сала во Новаци се одржа историска работилница со учениците од 8 одделение од ЦОУ “Славко Лумбарковски” . На работилницата се презентираше краток филм од 23 минути со наслов “Уметникот од фронтот” со кој учениците се запознаа со приказната за уметникот Етјен Андре Валентин кој сликал за време на Солунскиот фронт кој се одвивал …

Continue reading »

css.php