Daily Archive: February 10, 2020

Feb 10

Денот на руската дипломатија

По повод Денот на руската дипломатија и 117-ет години од смртта на рускиот конзул и дипломат Александар Ростковски ,делегација од општина Новаци положи свежо цвеќе на споменикот “Руски крст” во градскиот парк во Битола. Ги негуваме традиционалните односи со пријателска Русија.

css.php