Daily Archive: January 20, 2020

Jan 20

Христијан Стојановски го фати светиот крст во Новаци

Традиционално со фрлање на светиот крст во осветените води во сите православни храмови во општина Новаци се одбележа големиот христијански празник Богојавление-Водици . Главната церемонија се одржа во црквата „Св Атанасиј Велики“ во с.Новаци каде на светата богослужба присуствуваа голем број на верници.

css.php