«

»

Jan 14

ВАСИЛИЧАРИ ПРОДЕФИЛИРАА НИЗ УЛИЦИТЕ НА НОВАЦИ

Тајфата Василичари од горно маало традиционално продефилираа низ улиците на Новаци.Со игра , песна и шеги ги расположија Новачани ,продолжувајќи ја традицијата која ја има ова маало .
Василичарите заигра и пред зградата на Општина Новаци , каде ги пречека градоначалникот Љубе Кузманоски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php