Daily Archive: January 14, 2020

Jan 14

ОДБЕЛЕЖАН ПРАЗНИКОТ ВАСИЛИЦА И ВО ЦЕНТАРОТ ЗА РАН ДЕТСКИ ТАЗВОЈ -“БАМБИ” ВО НОВАЦИ

И оваа Василица најмалдите од Центарот за ран детски развој “БАМБИ” беа доследни и верни на традицијата . Со многу песнички и голема радост вртејќи мазниче со паричка го одбележаа овој голем христијански празник.

Jan 14

ВАСИЛИЧАРИ ПРОДЕФИЛИРАА НИЗ УЛИЦИТЕ НА НОВАЦИ

Тајфата Василичари од горно маало традиционално продефилираа низ улиците на Новаци.Со игра , песна и шеги ги расположија Новачани ,продолжувајќи ја традицијата која ја има ова маало . Василичарите заигра и пред зградата на Општина Новаци , каде ги пречека градоначалникот Љубе Кузманоски.

Jan 14

ВАСИЛИЧАРСКИ ОГНОВИ НИЗ ОПШТИНА НОВАЦИ

Бројни маала низ општина Новаци синоќа традиционално ги запалија василичарските огнови каде во весело расположение , со греана ракија , вино и скара се прослави Стара Нова година и Василица.

css.php