Monthly Archive: December 2019

Dec 30

НОВОГОДИШНА ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУБЕ КУЗМАНОСКИ

Почитувани, Ми претставува особена чест и задоволство од мое лично име и од името на општинската администрација да Ви ги честитам претстојните новогодишни и божиќни празници .

Dec 30

ПРЕДНОВОГОДИШНА ПРИРЕДБА НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ЦОУ “СЛАВКО ЛУМБАРКОВСКИ”

Во пресрет на новогодишните и божиќните празници ,градоначалникот Љубе Кузманоски го посети централното основно училиште “Славко Лумбарковски” во Новаци каде заедно со директорот Илче Соклевски присуствуваше на предновогодишната приредба организирана од учениците од ова училиште.

Dec 28

Продолжува соработката помеѓу двете општини Новаци и Алмопиа, Грција

Двата градоначалници на пограничните општини Новаци и Алмопиа, Р.Грција ,Љубе Кузманоски и Христос Патсис , викендот се сретнаа во Лутраки на прва официцијална средба на која се запознаа меѓусебе но и ги договорија начините на кои овие општини ќе соработуваат и понатаму во наредниот период.

Dec 25

НОВОГОДИШНА ПРИРЕДБА И ДЕДО МРАЗ ВО ЦЕНТАРОТ ЗА РАН ДЕТСКИ РАЗВОЈ “БАМБИ” ВО НОВАЦИ

Со новогодишна приредба организирана од Центарот за ран детски развој “Бамби” од Новаци се означи стартот на Новогодишните и Божиќните празнувања.На изненадување на дечињата, Дедо Мраз им подели пригодни пакетчиња обезбедени од локалната самоуправа.

Dec 25

УСВОЕН БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА НОВАЦИ ЗА 2020 ГОДИНА

Советот на општина Новаци на последната 44-та седница со 5 гласа -ЗА и 4 гласа -ПРОТИВ го Усвои Буџетот на општината за 2020-та година како и Одлуката за извршување на Буџетот .

Dec 25

ЕДУКАТИВНА ПРЕТСТАВА ЗА НАЈМЛАДИТЕ

Во пресрет на новогодишните празници во општинската сала во Новаци се одржа детската претстава “Дружината на Лајко Сезнајко и Дедо Мраз”.Автор на оваа претстава е Никола Сарајлија каде опишува еден ден на животните кои живеат на една фарма.Содржината на претставата имаше едукативен карактер каде истовремено дечињата од ЦОУ Славко Лумбарковски се едуцираа и забавуваа.

Dec 24

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КУЗМАНОСКИ ДОДЕЛИ НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА

Во пресрет на новогодишните и божиќните празници ,градоначалникот на општина Новаци Љубе Кузманоски додели 100-тина новогодишни пакетчиња на дечиња од општината и посети семејства од социјално ранливи категории подарувајќи им вредносни ваучери .

Dec 24

Се реконструира старата продавница во с.Далбеговци

✅средства од Буџет на општина Новаци ✅изведувач МАК СТРОЈ ИНЖЕНЕРИНГ Битола ✅реализирано уште едно барање на жителите од с.Далбеговци

Dec 23

РЕАЛИЗИРАНИ ПРОЕКТИ 2018/2019ГОДИНА

Пред истекот на календарската 2019-та година ќе зборуваме за успех,за реализирани проекти ,за решени проблеми ,за намалени наследени долгови ,за услужени граѓани , за капитални инвестиции… Заедно со Вас граѓаните веќе ја движиме општина Новаци на правиот пат.

Dec 23

Реализирани проекти општина Новаци 2018/2019

Реализација на проекти на о.Новаци за периодот од 2018 – 2019 година

Older posts «

css.php