Monthly Archive: November 2019

Nov 27

ЗАВРШИ ИЗГРАДБАТА НА АТМОСФЕРСКА КАНАЛИЗАЦИЈА ВО С.БАЧ

✅должина 237 м ✅средства од Министерство за животна средина и просторно планирање по основ на надоместок за производство на енергија од фосилни горива како наменска дотација за општина Новаци . ✅изведувач-ИНТЕР ТРИУМФ ДООЕЛ БИТОЛА ✅се грижиме за животната средина и ги реализираме барањата на локалното население од с.Бач

Nov 27

Максимално искористени средствата од надоместокот за производство на енергија од фосилни горива како наменски дотации за општина Новаци

Врз основа на Одлуката на Влада на Република Северна Македонија за расределба на средства по основ на надоместок за производство на енергија од фосилни горива како наменски дотации за општина Новаци , како и Програмата за управување со животната средина во однос на влијанието од енергетскиот сектор во општина Новаци за 2019г по склучен договор …

Continue reading »

Nov 25

Интерен оглас за унапредување на административен службеник

Интерен оглас бр. 01/2019 за унапредување на административен службеник во општина Новаци ДОПОЛНУВАЊЕ: Одлука за избор на прво рангиран кандидат по Интерен оглас бр. 01/2019 

Nov 19

Градоначалникот Кузманоски тврди-Лаги и манипулации се обвинувањата на опозицијата за работата на Општина Новаци

Градоначалникот на Општина Новаци Љубе Кузманоски денеска на прес конференција даде одговор на  обвинувањата што во неколку наврати ги изнесе претседателот  на ОК на ВМРО ДПМНЕ од Новаци за неговата работа и одлуките на Советот на општина Новаци.

Nov 14

Работен состанок со претседателите на Месните заедници од општина Новаци

Работен состанок со претседателите на Месните заедници од општина Новаци во пресрет на креирањето на Буџетот на општина Новаци за 2020 година . Заедно работиме во креирањето и исполнувањето на стратешките цели и приоритети ,бидејќи интересите на граѓаните ни се во преден план.

Nov 12

ОТЧЕТ 2018/2019 -ПРЕТСТАВУВАЊЕ НА РЕАЛИЗИРАНИТЕ ПРОЕКТИ И АКТИВНОСТИ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА НОВАЦИ ЉУБЕ КУЗМАНОСКИ

ДВЕ ГОДИНИ ВО СЛУЖБА НА ГРАЃАНИТЕ ДВЕ ГОДИНИ ОПШТИНА НОВАЦИ Е НА ПРАВ ПАТ

Nov 07

ОПШТИНА НОВАЦИ ЗЕЛЕНИОТ ОТПАД ЌЕ ГО ПРЕТВОРА ВО БИОМАСА ЗА ЗАГРЕВАЊЕ НА ОБЈЕКТИ ,ЌЕ СЕ ФОРМИРА И КЛАСТЕР ЗА БИОМАСА

Општина Новаци успешно ја реализира дводневната работилница за формирање на Кластер за биомаса со партнерите од Република Грција во рамките на проектот AGROWCHEN-одржливо менаџирање со агро-отпадот за загревање на руралните средини. Проектот е финансиран од ИНТЕРЕГ ИПА програмата за погранична соработка помеѓу двете соседни држави.

Nov 06

ЧЕТВРТ ПРОЕКТЕН СОСТАНОК ОД ИНТЕРЕГ ИПА ПРОЕКТОТ ЗА ЗАГРЕВАЊЕ СО БИОМАСА

Општина Новаци , во рамките на проектот aGROWchain , финансиран од Интерег ИПА Програмата за погранична соработка “Грција – Република Северна Македонија 2014-2020” е дел од четвртиот проектен состанок и работилница за формирање на КЛАСТЕР за биомаса со партнерите од Р.Грција . Целата на состанокот е да се види до каде е имплементацијата на проектот …

Continue reading »

Nov 04

Во Општина Новаци вложени над 32 милиони денари во патна инфарструктура

Општина Новаци ја подобрува патната инфарструктура преку искористување на средствата од Програмата за финансиска поддршка  на руралниот развој  од 2018 преку подготвени проекти кои се реализираа во 2019 г .Од оваа програма Општина Новаци искористи над  32.000.000 денари инвестирајќи ги средствата во Изградба на Локален пат Р511 –крстосница- с.Старавина-с.Будимерци  до манастирот  Св.Атанас – с.Старавина во …

Continue reading »

Nov 01

Известување за носење на Буџет за 2020

Почитувани, општина Новаци ве повикува за свои сугестии, предлози и мислења по однос на донесувањето на Буџетот за 2020 година. Известувањето го имате ТУКА.

css.php