Daily Archive: October 10, 2019

Oct 10

ОДБЕЛЕЖАНА ДЕТСКАТА НЕДЕЛА СО СВЕЧЕН ПРИЕМ НА ПРВАЧИЊАТА ВО ДЕТСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА

Денес со свечен прием на првачињата во Детската организација, ООУ “Славко Лумбарковски” ја одбележа Детската недела . Сојузот за грижи и воспитување на децата во соработка со Министерството за труд и социјална политика , секоја година , веќе неколку децении е носител на активностите поврзани со ДЕТСКАТА НЕДЕЛА во РС Македонија , која се одбележува …

Continue reading »

Oct 10

ВО ТЕК Е ИЗГРАДБА НА АТМОСФЕРСКА КАНАЛИЗАЦИЈА ВО С. НОВАЦИ

✅должина 305 метри -5 краци ✅средства 790.000 денари -Министерство за животна средина и просторно планирање ✅од Програмата за распределба на средства остварени по основ на надоместок за производство на енергија од фосилни горива ✅Програма за управување со животната средина во однос на влијанието од енергетскиот сектор во општина Новаци за 2019 ✅изведувач ИНТЕР ТРИУНФ ДООЕЛ …

Continue reading »

css.php