«

»

Oct 07

ЦЕНТАРОТ ЗА РАН ДЕТСКИ РАЗВОЈ “БАМБИ” ПРОСЛАВИ 15 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ

На 5-ти Октомври 2004 година во рамките на проектот “Подобро родителство” финансиран од УНИЦЕФ се отвори еден од првите центри за ран детски развој во с.Новаци -“БАМБИ “.

Во 2005 година центарот е превземен од општина Новаци и денес после 15 години активно работи и за скоро време ќе се претвори во детска градинка “Бамби” , прва институција за згрижување и воспитување на деца од предучилишна возраст.

Среќен роденден БАМБИ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php