Monthly Archive: October 2019

Oct 30

ИЗГРАДБА НА ЛОКАЛЕН ПАТ Р511-КРСТОСНИЦА С.СТАРАВИНА-С.БУДИМЕРЦИ ДО МАНАСТИР СВ.АТАНАС С.СТАРАВИНА

✅должина 811 метри ✅средства 4.601.062 денари од Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ✅мерка 323 -зачувување и унапредување на традиционалните вредности во руралните подрачја ✅изведувач-СВ ИНВЕСТ Дооел Битола Го развиваме и унапредуваме манастирскиот туризам

Oct 28

ИЗГРАДБА НА ВОДОПОИЛО ВО С.РАПЕШ

✅средства од Министерство за животна средина и просторно планирање ✅по програма за распределба на средства остварени по основ на надоместок за произвоство на енергија од фосилни горива ✅по програма за управување со животната средина во однос на влијанието од енергетскиот сектор во општина Новаци за 2019г Изведувач на градежните работи -Интер Триунф Дооел Битола Ги …

Continue reading »

Oct 25

Известување за доделување на договор за јавна набавка – Улично осветлување

Почитувани, известувањето за доделување на договор за јавна набавка за јавно приватно партнерство за реализација на проект Модернизација на улично осветлување на општина Новаци можете да го најдете ТУКА, додека одлуката на линкот ТУКА.

Oct 25

“ВЕЧЕР НА ПРИЈАТЕЛСТВО ” ОПШТИНА НОВАЦИ 🇲🇰ОПШТИНА ДУГИ РАТ 🇭🇷

Во знак на долгогодишното пријателство збратимените општини, Новаци и Дуги Рат од Р.Хрватска организираа заеднички културно-уметнички концерт “Вечер на пријателство” кој се одржа во општинската сала во Новаци . На фолклорната вечер присуствуваше градоначалникот на општина Новаци Љубе Кузманоски како општина домаќин на настанот , градоначалникот на општина Дуги Рат од Р.Хрватска Јерко Роглич, претседателот …

Continue reading »

Oct 25

Известување за јавна расправа

известуванје

Oct 24

Сите вкусови и бои на македонската трпеза претставени на манифестацијата „Незаменливиот вкус на традицијата“

Успешна реализација на манифестацијата „Незаменливиот вкус на традицијата“ во организација на Здружението за едукација на земјоделци „Зелена берза“-Битола. Сите вкусови и бои на традиционалните македонски производи денеска беа претставени на втората по ред манифестацијата „Незаменливиот вкус на традицијата“ во организација на Здружението за едукација на земјоделци „Зелена берза“-Битола.

Oct 22

ПРЕВЕНТИВНА СИСТЕМСКА ДЕРАТИЗАЦИЈА НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА НОВАЦИ

ЈЗУ Центар за јавно здравје –Битола денес на подрачјето на општина Новаци ја реализира втората фаза од есенската превентивната системска дератизација која се врши со поставување на отровни мамци за уништување на глодари (глувци ) .

Oct 15

ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА РЕГИОНАЛНИОТ ПАТ РАПЕШ-СТАРАВИНА ОД 9 КМ

Денес во присуство на директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Зоран Китанов , генералниот директор на ЈП Македонија Пат Беким Мемети , градоначалникот на општина Новаци Љубе Кузманоски и жители од селата од мариовскиот крај , беше пуштен во употреба регионалниот пат Рапеш-Старавина во должина од 9 км од потегот мостот на река Црна …

Continue reading »

Oct 14

Во Пелагонија органскиот отпад ќе се преработува во компост

Јавното претпријатие за комунални дејности Комунална Хигиена од Општина Новаци го организираше третиот партнерски состанок на проектот „Симбиотски мрежи за одржливо управување со органскиот отпад-Симбиоза“ кој што е финансиран и поддржан од Европската Унија преку Интерег – ИПА програмата за прекугранична соработка меѓу Р.Грција – РС Македонија 2014-2020 и кофинансиран од националните фондови преку Министерството …

Continue reading »

Oct 12

СВЕЧЕНО ОТВОРЕНИ 19-ТЕ ПЕЛАГОНИСКИ КУЛТУРНО-НАУЧНИ СРЕДБИ ВО ОПШТИНА НОВАЦИ

Традиционално по 19-ти пат општина Новаци е домаќин на Пелагониските културно-научни средби кои се одржаа во просториите на ООУ “Славко Лумбарковски” во Новаци . Организатор на овие средби е здружението пелагониски културно-научни средби при општина Новаци а покровител е Општина Новаци и градоначалникот Љубе Кузманоски . Во 2000 година се формирани овие средби и по …

Continue reading »

Older posts «

css.php