«

»

Sep 07

Нова ограда и капела во црквата во Новаци

На барање на црковниот одбор на црквата Св.Атанасиј Велики од с.Новаци започнаа градежните работи за замена на оградата на црквата со поставување на осветлување на истата во должина од 90м .Средствата се обезбедени од Буџетот на Општина Новаци а изведувач е Шики дооел од Битола.

Во склоп на црквата Св.Атанасиј Велики во с.Новаци ставена во функција е новата капела .

Top of Form

Bottom of Form

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php