Monthly Archive: September 2019

Sep 12

Партерно уредување на двор на манастир Св.Илија во с.Живојно

Партерно уредување на двор на манастир Св.Илија во с.Живојно со бехатон плочки со површина од 300м2. Средствата се обезбедени од Буџет на општина Новаци а изведувач на градежните работи е Коп-инженеринг Дооел Скопје.

Sep 10

ОПШТИНА НОВАЦИ ЌЕ ГО ПОДОБРУВА УПРАВУВАЊЕТО СО АГРО-ОТПАДОТ

Со средства од проектот „Одржливо менаџирање на агро-отпадот за загревање на руралните средини“- Agrowchain од програмата за прекугранична соработка меѓу Република Северна Македонија и Република Грција набавен е трактор и приколица како и хидраулична рака , предна косачка за сецкање на биомасата и корпа за утовар, останува уште дополнително да се до комплетира опремата со …

Continue reading »

Sep 07

Нова ограда и капела во црквата во Новаци

На барање на црковниот одбор на црквата Св.Атанасиј Велики од с.Новаци започнаа градежните работи за замена на оградата на црквата со поставување на осветлување на истата во должина од 90м .Средствата се обезбедени од Буџетот на Општина Новаци а изведувач е Шики дооел од Битола.

Sep 06

Министерот за локална Горан Милевски во посета на с. Гермијан

Министерот за локална самоуправа Горан Милевски денес беше во посета на с. Гермијан, општина Новаци по повод имплементацијата на проектот „Заштита на животната средина во Пелагонискиот регион преку инфраструктурни интервенции за уредување на речен порој во с. Гермијан„.

Sep 05

ВО ТЕК СЕ АКТИВНОСТИТЕ ЗА ИЗГРАДБА НА ТРОТОАР ВО НОВАЦИ

Интензивно се работи на изградбата на тротоарот од Младински културен центар до Гробиштата во с.Новаци во должина од 740 м . Изведувач е Јоска Транс-Трејд од Демир Хисар Средствата се обезбедени од Министерството за животна средина и просторно планирање од Програмата за распределба на средства остварени по основ на надоместок за производство на енергија од …

Continue reading »

Sep 04

Соопштение

Почитувани, на следниот ЛИНК го имате соопштението за јавна презентација и јавна анкета за изградба на фотоволтаична централа до 1 MW  на КП 685/2 КО Новаци, општина Новаци.

Sep 04

Акција на обележување на повеќе пешачките премини низ општината

  ЈКП Комунална Хигиена од Новаци започна со акција на обележување на повеќе пешачките премини на места каде има голема фреквенција на пешаци. Акцијата е со цел поголема безбедност на учесниците во сообраќајот особено пешаците.  

Sep 03

ВО ТЕК Е РЕКОНСТРУКЦИЈA НА УЛИЦИ ВО С.ГРАДЕШНИЦА

2019г -Два краци I-крак во должина од 192 м  II-крак во должина од 368 м Вкупна должина од 560 м со бекатон Изведувач-Зимак Дооел Битола Средства -Биро за регионален развој и Буџет од општина Новаци 2018г-Еден крак во должина од 320 м со бекатон Ја подобруваме патната и улична инфраструктура низ Општината

Sep 03

Добре дојдовте првачиња!

Градоначалникот Љубе Кузманоски и Советот на општина Новаци на сите ученици посебно на првачињата од општина Новаци им ја честитаат новата учебна година “Во мое лично име и од име на Советот на општина Новаци им посакувам успешна учебна година на сите ученици и наставен кадар од ООУ Славко Лумбарковски ,особено на нашите најмали ученици-првачињата …

Continue reading »

Sep 02

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КУЗМАНОСКИ ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА Р.ТУРЦИЈА

На покана на градоначалникот на Општина Етимесгут од Градот Анкара Енвер Демирел, и претседателот на Фондацијата за економски истражувања на иселениците од Балканот Јуксел Озкале, градоначалникот на Општина Новаци Љубе Кузманоски ја започна својата работна посета во Република Турција. Градоначалникот на Општина Новаци, Љубе Кузманоски оствари средба со градоначалникот на Општина Етимесгут Енвер Демирел, со …

Continue reading »

Older posts «

css.php