Daily Archive: August 30, 2019

Aug 30

Реконструиран кровот , подот и училишната сала во училиштето во с. Бач

Учениците од ПОУ “Славко Лумбарковски” од с.Бач новата учебна година ќе ја започнат во реконструирано училиште каде со помош на донацијата-неповратни финансиски средства од Генералниот конзулат на Р.Бугарија во Битола се реконструира кровот , подот и училишната сала со нова пвц дограма

Aug 30

За секое прваче во Општина Новаци по 5.000 денари во стартот на учебната година

Советот на Општина Новаци донесе одлука за зголемување на паричниот надоместок за оваа учебна година во висина 5.000 денари за секое прваче во Општина Новаци кое ќе се запише во ООУ. “Славко Лумбарковски” и подрачните училишта за учебната 2019/2020 година.

Aug 30

ЦЕЛОСНА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ФОНТАНАТА ВО С.РИБАРЦИ

Aug 30

СО ЕУ ДО ПОДОБРО ОБРАЗОВАНИЕ

Здржението за европска интеграција Европска гледна точка во тек реализира уште еден проект насочен према ЕУ интеграцијата. Станува збор за проектот „Со ЕУ до подобро образование“ кој што е поддржан и финансиран од Општина Новаци. Дел од овој проект е и обука која моментално е во тек и се одвива во село Старавина, Мариово насловена …

Continue reading »

css.php