Daily Archive: August 5, 2019

Aug 05

Јавен повик ОКР

Почитувани, јавниот повик за евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско – корисна работа го имате ТУКА. 

Aug 05

КОНЦЕРТ НА НАРОДНИ ПЕСНИ И ИГРИ ВО С.ДОБРОМИРИ

Синоќа во рамки на Културно-забавното Лето Новаци 2019 во с.Добромири се одржа 8-от настан од програмата на Културното лето “Концерт на народни песни и игри” со Елена Јовческа и нејзиниот бенд и КУД “НОВАЦИ” од Новаци . Посебен шмек на концертната вечер и даде изведбата со гајда со која Елена Јовческа на маестрален начин предизвика …

Continue reading »

Aug 05

ИЛИНДЕНСКИ МУЗИЧКИ ДЕНОВИ ВО С. ГРАДЕШНИЦА

ИЛИНДЕНСКИ МУЗИЧКИ ДЕНОВИ ВО С. ГРАДЕШНИЦА 01.08-02.08.2019 ВО РАМКИ НА КУЛТУРНО-ЗАБАВНО ЛЕТО НОВАЦИ 2019 со Благоја Грујовски , Ирена Спасовска , Стојне Николова и Боби Мојсовски Дисперзија на културните настани дури и во најоддалечените населени места во општина Новаци со цел збогатување на културниот и забавен живот на локалното население.

css.php