Daily Archive: July 29, 2019

Jul 29

Импресивен и возбудлив настап на Кралската уметничка група ALKUONE од Белгија во Новаци

Синоќа во дворот на општината во Новаци во рамките на Манифестацијат а Културно забавно Лето Новаци 2019 се одржа 5-тиот по ред културен настан “Разиграна општина Новаци “.Повеќе од 200 учесници од различни културно уметнички друштва од Пелагонија како и групи од Мексико и Белгија се претставија на фолклорната вечер имресионирајќи ја многубројната публика.

Jul 29

ФОЛКЛОРНА ВЕЧЕР ВО НОВАЦИ

Синоќа во рамки на Културно-забавното Лето Новаци 2019 во дворот на општината во Новаци се одржа 5-тиот културен настан “Разиграна општина Новаци”. Несекојдневниот настан со имресивен и возбудлив настап на 5 фолклорни друштва и ансамбли од Пелагонија и две групи од Мексико и Белгија го привлече вниманието на многубројната публика .

css.php