Monthly Archive: June 2019

Jun 13

Советот на општина Новаци  ја  одржа 30-та седница

Советот на општина Новаци ја одржа 30-та седница на која се најдоа околу 35 точки на дневен ред. По усвојувањето на записникот од 29-та седница  ,советниците од Советот на општина Новаци  расправаа по 35 точки  од  дневниот ред

Jun 12

Јавен повик за учество на Културно – Забавно Лето Новаци 2019

Почитувани, јавниот повик за учество на Културно – Забавно Лето Новаци 2019 можете да го најдете ТУКА. Апликацијата за учество пак, можете да ја симнете од ТУКА.

Jun 10

Во Старавина камп за обука за пожари на отворен простор

Мариовско Старавина веќе втора година е центар на организација на кампот за обука на тимовите на општинските сили за одговор на пожари на отворен простор со завршна вежба која денеска се одржа во организација на Планинарско Горскоспасително друштво АВА КОТА 1050 Новаци како главен организатор и Дирекцијата за заштита и спасување како координатор. Градоначалникот Љубе …

Continue reading »

Jun 10

Јавен Повик

Се известуваат сите заинтересирани млади лица, невладини организации, здруженија на млади, ученички совети, студенстски совети и регистрирани облици на организирање на младите кои сакаат активно да даваат предлози, мислења, да соработуваат со Советот на општина Новаци, активно да се вклучат во јавниот живот на општината. Повикот можете да го најдете ТУКА.

Jun 06

ЗАПОЧНА 6-ОТ ПО РЕД МЕМОРИЈАЛЕН ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ “ПЕЦЕ МАТИЧЕВСКИ” ВО НОВАЦИ

Градоначалникот на општина Новаци Љубе Кузманоски вечерва свечено го отвори 6-от по ред Меморијален турнир во мал фудбал “Пеце Матичевски ” кој во наредните 20-тина дена ќе се одржува во повеќенаменското игралиште во Новаци .

Jun 04

Новаци и Дуги Рат од Хрватска разменуваат искуства за рециклирање отпад

Градоначалникот Љубе Кузманоски ја предводи општинската делегација во посета на збратимената општина Дуги Рат од Р.Хрватска. На покана на градоначалникот на општина Дуги Рат од Р.Хрватска г-дин Јерко Роглич , делегација од општина Новаци и Советот предводена од градоначалникот Љубе Кузманоски е во посета на истоимената општина. Со оваа хрватска општина, општина Новаци е збратимена …

Continue reading »

css.php