Monthly Archive: February 2019

Feb 28

Близначките Ана, Марија и Атанасија Момоковски од с.Градешница со признание во категоријата спорт-Ката Тим

Карате Клуб „ ЗАНШИН-ДО“-БИТОЛА, постои само 6 години а веќе се препознава преку голем број успеси од меѓународни натпревари. Во овие 6 години има освоено околку 900 медалји од кои 150 се злата а останатите сребра и бронзи. Во Карате Федерација на Македонија (КФМ) Битола ја препознаваат преку К.К „ ЗАНШИН-ДО“-БИТОЛА кој е и единствен …

Continue reading »

Feb 25

Битолски весник со награда за Градоначалникот на општина Новаци,Љубе Кузманоски

На 20-то издание на Манифестацијата “Избор на најуспешни битолчани” за 2018 година на која беа прогласени најуспешните битолчани , Битолски весник со награда за Градоначалникот на општина Новаци г-дин Љубе Кузманоски во категоријата на политиката. Благодарност до Битолски весник и честито 55 години постоење.

Feb 18

Советот на општина Новаци ја одржа 26-та седница

Советот на општина Новаци ја одржа 26-та седница на која се најдоа околу 15- тина точки на дневен ред. По усвојувањето на записникот од 25-та седница ,советниците од Советот на општина Новаци расправаа по 15-тина точки од дневниот ред

Feb 11

Градоначалникот Кузманоски положи цвеќе на рускиот крст

По повод Денот на руската дипломатија градоначалникот Љубе Кузманоски положи свежо цвеќе пред Рускиот крст во Битола подигнат на местото каде што во 1903 година загинал рускиот конзул Александар Ростковски .

Feb 07

Општина Новаци домаќин на делегација од збратимената општина Дуги Рат од Р.Хрватска

Во кабинетот на градоначалникот на општина Новаци беше организиран прием за делегација од збратимената општина Дуги Рат од Р.Хрватска предводена од градоначалникот Јерко Роглиќ. Со оваа хрватска општина ,општина Новаци е збратимена од 2013-та година и веќе 6 години се остваруваат вакви средби кои се важен чекор за зацврстување на заедничката соработка. На средбата беше …

Continue reading »

Feb 07

Јавен повик

Почитувани, јавниот повик за прибирање на барања за користење средства од Буџетот на општина Новаци за 2019 година, наменети за финансирање на програмски активности и здруженија и фондации можете да го најдете ТУКА. Образецот за пријавување и Завршниот извештај можете да ги најдете ТУКА.

Feb 05

Нема опасност од поплави во општина Новаци

По снегот и дождовите, но и по зголемувањето на температурите и топењето на снегот, се стравува дека може да се случи поплавување на Пелагонија. Кај населението постои стравот, ако се има предвид она што се случи пред неколку години.

css.php