Daily Archive: January 21, 2019

Jan 21

Празникот Богојавление -Водици одбележан во општина Новаци

Традиционално со фрлање на светиот крст во осветените води во сите православни храмови во општина Новаци се одбележа големиот христијански празник Богојавление-Водици . Главната церемонија се одржа во црквата СВ Атанасиј Велики во с.Новаци каде на светата богослужба присуствуваа голем број на верници. Од деветнаесетмината пријавени за фаќање на светиот крст оваа година најсреќен беше …

Continue reading »

css.php