«

»

Dec 10

КУД Новаци во Бања Банско Бугарија на меѓународен фестивал

Културно-уметничкото друштво од Новаци “”КУД НОВАЦИ” со сплет на ора карактеристични за нашиот регион се претставија на меѓународен фолклорен фестивал во Бања Банско.
Нашето друштво години наназад ја претставува општина Новаци на многу домашни и меѓународни фестивали и концерти .
Нашите играорци се чувари и големи амбасадори на фолклорната традиција од нашиот крај.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php