Monthly Archive: December 2018

Dec 31

Општина Новаци им подари новогодишни пакетчиња на 270 ученици ЦОУ Славко Лумбарковски Новаци

Во пресрет на новогодишните празници  градоначалникот Љубе Кузманоски  заедно со директорот на ЦОУ Славко Лумбарковски Илче Соклевски  денеска им поделија новогодишни пакетчиња на учениците од Централното училиште во Новаци. “Општината  обезбеди над 270 новогодишни пакетчиња  за сите ученици  од основните училишта во општина Новаци како и за деца од ранлива категорија . Празниците што доаѓаат …

Continue reading »

Dec 31

Честитка од градоначалникот Љубе Кузманоски по повод новогодишните и божиќните празници

Почитувани сограѓани,  Ми претставува особена чест и задоволство од мое лично име и од името на општинската администрација да Ви ги честитам претстојните новогодишни и божиќни празници  со желба за многу здравје, среќа и успех. Зад нас ја оставаме 2018 година ,година  во која напорно работевме на реализација  на многу проекти и решавање на многу …

Continue reading »

Dec 28

Новогодишна претстава “Новогодишна збрка” за најмладите од општина Новаци

По повод престојните новогодишни празници во општинската сала во Новаци на големо задоволство на најмладата публика -дечињата од општина Новаци се одигра новогодишна претстава “Новогодишна збрка” во изведба на професионални актери од Народниот театар од Битола .

Dec 28

Дедо Мраз ги израдува со новогодишни пакетчиња децата на вработените во Општина Новаци

Дедо Мраз ги израдува со новогодишни пакетчиња децата на вработените во Општина Новаци

Dec 27

Новогодишна приредба во Центарот за ран детски развој “БАМБИ “-Новаци

Dec 26

Донесен Буџетот на општина Новаци за 2019 година

На 24–тата седница на Советот на општина Новаци беше разгелдан  и усвоен буџетот за 2019 година како и одлуката за негово извршување. Советниците назначина комисија за попис во општина Новаци, донесоа неколку програми и тоа за потребите на граѓаните од областа на социјалнара заштита во општина Новаци за 2019 година, за спроведување на активности на …

Continue reading »

Dec 21

Eдукација за правна помош на поединци и семејтва со ниски приходи

Е Адвокати ангажирани во имплементацијата на проектот „ Мобилни тимови за правна поддршка на поединци и семејства со ниски приходи“ финансиран сос редства од Европска Унија ги едуцираа жителите на општина Новаци. Целта на проектот е зајакнување на пристапот до правда на најранливите категории на граѓани со што ќе се придонесе кон правно зајакнување , …

Continue reading »

Dec 18

Општина Новаци го досене предлог буџетот за 2019 година

Советот на општина Новаци ја одржа 23-тата седница на која се најдоа околу 20 тина точки на дневен ред. По усвојувањето на записникот од претходната седница советниците го изгласаа предлог буџетот на општина Новаци за 2019 година.  Исто така беше усвоена и предлог програма за изработка на урбанистички планови на територијата на општина Новаци за …

Continue reading »

Dec 14

Отворен регионалниот ресурсен центар за слепи лица во Битола

Здружението на слепи лица, со поддршка на локалната самоуправа, ундп и министерството за труд и социјална политика, како и со помош на останати донатори, го добија првиот регионален ресурсен центар за слепи лица. Општина битола, на ваквата иницијатива и пристапи многу сериозно и темелно, со што обезбеди простор наменет за овој центар. „овој ресурсен центар …

Continue reading »

Dec 13

Потпишан договор за доделување на неповратна финансиска помош од Р.Бугарија

Во генералниот конзулат на Р.Бугарија во Битола ,градоначалникот на општина Новаци Љубе Кузманоски и генералниот конзул на Р.Бугарија во Битола г-дин Димитар Иванов потпишаа договор за доделување на неповратна финансиска помош на основа на политиката на Р.Бугарија за учество во меѓународната соработка за развој. Финансиската помош се доделува за реализација на проектот: Реконструкција на покрив …

Continue reading »

Older posts «

css.php